söndag 13 oktober 2013

LCHF pizza

Mums! Denna pizza blev faktiskt väldigt god, och jag är inte ett dugg besviken på pizzabotten, utan den blev över mina förväntningar. Och om jag blev mätt? Oja, jag till och med sparade en bit, vilket nästan aldrig har hänt när jag ätit en vanlig pizza. Dessutom är blodsockret prima och någon tupplur efter maten blev det inte! :)


LCHF pizzabotten, 1 st
  • 2 ägg
  • en nypa havssalt
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk fiberhusk (finns i hyllan på glutenfria avdelningen, 0 kolhydrater och 0 kalorier)
Gör såhär:
  1. Knäck äggen i en bunke, vispa tillsammans med salt, grädde och fiberhusk. 
  2. Låt stå i ett par minuter för att tjockna till.
  3. Degen kommer snarare bli som en tjock smet, så du brer ut den till en rund eller fyrkantig form på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Förgrädda i ca 5 minuter. 
Fyllning:
  • Ca 1/2 burk tomatkross med några nypor havssalt, pizzakrydda, och svartpeppar
  • Riven ost, 32 % fetthalt
  • 6 stycken skivade champinjoner
  • Några nävar ruccola
  • 1/2 skivad mozzarella
  1. Bred ut tomatkrossen, lägg på den rivna osten och strö över champinjonerna.
  2. Ruccolan och mozzarellan kan med fördel läggas på strax innan pizzan är färdig, men det är inget måste, det blir bara lite finare och så slipper ruccolan bli förstörd av värmen.
  3. Ställ in pizzan i ugnen, gärna i mitten eller långt ner, i ca 7 minuter eller tills den har fått fin färg.

Lycka till! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar