Men även om suget efter socker börjar lägga sig, så tycker jag och kommer nog alltid tycka om smaken av sött. Så jag använder mig av Stevia HÄR!, både i flytande form och som strö, dock väldigt lite och inte så ofta. Stevia är en växt som man alltså använder som sötningsmedel, det känns som en ganska sjysst produkt, ganska billig och snäll mot kroppen. Noll kolhydrater och noll kalorier, vilket betyder att den inte höjer blodsockret. Jag har även provat björksocker och om det inte var så himla dyrt så hade jag haft det hemma istället. För björksocker är nämligen väldigt bra att baka med. Så vill man ha något extra gott på kvällskvisten kan man göra den här goda glassen, en yoghurtglass med jordgubbar och lime :)
Yoghurtglass med jordgubbar och lime, 2 port, frystid ca 3 timmar
- 2 dl Turkisk yoghurt
- 2 tsk Stevia strö (tar du Stevia i flytande form använder du ca 20 droppar)
- 3 stora jorgubbar
- Rivet skal av 1/4 lime
- Droppar av limesaft, mängd efter smak och tycke
- Blanda turkisk yoghurt och Stevia strö i en bunke
- Lägg i jordgubbarna och mixa (mixa mindre om du vill ha bitar i glassen)
- Riv skal av limen och blanda i yoghurtsmeten
- Droppa till sist ner önskad mängd limesaft, börja med ett par droppar och smaka av.
- Häll upp den färdiga yoghurtsmeten i antingen 2 stycken portions formar eller en lite större (om du vill äta upp allt själv ;)
- Ställ in i frysen, ca 3 timmar..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar